Home Improvement

Waarom goede afzuiging kweekruimte belangrijk is

Het niet goed ventileren van je kweekruimte kan slechte gevolgen hebben voor je kweek. Of je nu een groot of klein project hebt, goede afzuiging is cruciaal voor een goede oogst. Luchtverversing en daardoor genoeg CO2 in je kweekruimte zijn voor je planten uiterst belangrijk.

Afzuiging kweekruimte is belangrijk voor je planten

Cannabisplanten hebben frisse lucht nodig. Er kunnen zich in de verschillende groeistadia allerlei problemen voor gaan doen zodra dit niet het geval is. Bij onvoldoende afzuiging kweekruimte kun je tegen problemen aanlopen zoals schimmels en insecten: en dit soort zaken kunnen je toppen verwoesten. Vooral zwammen en insecten houden van warme en vochtige omgevingen met weinig ventilatie. Een buitenkweek heeft van nature de wind voor de circulatie van lucht. Dit lichte windje
zorgt ervoor dat de stengels krachtig worden en dat de bladeren kunnen transpireren. En vooral: het maakt het moeilijk voor de insecten om zich op jouw oogst te nestelen.

Afzuiging kweekruimte om juist ventileren

Het meest populair onder thuiskwekers is het gebruiken van kweektenten. Meestal als je een complete kweektent koopt zit hier ook een ventilatiesysteem bij. Het is ten alle tijden aan te raden om een goed kweekplan te maken alvorens je een complete kweektent koopt zodat je weet wat je nodig hebt en niet voor verrassingen komt te staan. Afhankelijk van de grootte van je kweekruimte en het soort lampen dat je gebruikt moet je er ook voor zorgen dat de ventilator hier op afgestemd is. Voor een goede ventilatie dien je in ieder geval een luchtinlaat ventilator aan te schaffen, een afzuigventilator, de leidingen voor de ventilatoren en voldoende tape.

De Afzuigventilator installeren

Zorg ervoor dat de leidingen qua grootte bij jouw kweektent passen. Want voor je het weet ga je zitten rommelen met verloopstukken en klemmen. De leiding die je naar buiten installeert hoort verbonden te zijn met een raam zodat de hete lucht goed afgevoerd kan worden.Je wilt een fijne luchtstroom creëren in de kweektent. Dit kan al makkelijk met een ophangbare ventilator die dit briesje op een kunstmatige manier creëert.

Afzuiging kweekruimte voor een microkweek

Mocht je project niet te groot zijn dan is de ventilatie ook heel simpel. De afzuiging kweekruimte hoeft dan nauwelijks iets te kosten. Mocht het in een vrije kamer staan, dan is het gemakkelijk om het raam van de kamer een paar keer per dag naar binnen te laten. Vooral als je gebruik maakt van
energiebesparende lampen, zoals LED, dan wordt het ook niet te heet en heb je heftige ventilatie niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *